# Beautiful dead Jonas bok - Eden Maguire

Första delen i Beautiful dead-serien

Något konstigt försiggår på Ellerton High. På mindre än ett år har fyra tonåringar dött: Jonas, Arizona, Summer och Phoenix. Ingen vet varför. Är det bara en slump? Har dödsfallen något gemensamt? Frågorna hopar sig. Inte minst för Phoenix flickvän Darina, som får bära på en outhärdlig sorg, samtidigt som hon hemsöks av syner av de döda ungdomarna. Dessutom hör hon ljudet av vingslag. Har hon blivit galen?

Nej, Darina är inte galen. De fyra ungdomarna har återvänt från det limbo de befann sig i för att reda ut omständigheterna kring deras död. De har ett år på sig, sedan måste de återvända och lämna plats åt en annan förlorad själ. Sådana är reglerna. Vingslagen är ljudet av alla de tusentals själar som fortfarande befinner sig i limbo. De vill inget hellre än att återvända till de levandes rike för att försöka få ett ordentligt avslut.

Tidspressen är mest påtaglig för Jonas. Årsdagen för hans död närmar sig med stormsteg och det enda andra vittnet till den motorcykelkrasch som tog hans liv är hans flickvän Zoey. Hon satt bakom honom på bönpallen och fick svåra skador i kraschen. Dessutom lider hon av minnesförlust och bevakas ständigt av sin överbeskyddande pappa. Hur ska Darina kunna hjälpa Jonas?

_______________________________________________________________________________________________

Boken är ett underbart tidsfördriv och jag undrar om Therese medvetet läser mina tankar för att veta vad jag vill läsa, eller om det bara är en slump? Boken har spänning och deckare, men också ett sting av supernatrual och romans. Phoenix och Darina hade kunnat vara vilket par som helst som förlorat varandra när den ena dog, om det inte hade varit för att Phoenix kommit tillbaka. Man undrar ju däremot lite om Darina verkligen kommer klara av att reda ut mordet på Phoenix - och ännu mer undrar man ju om hon kommer kunna släppa taget, låta honom gå vidare. Om hon inte gör det kommer ju hans år ta slut och han kommer vara dömd att vandra i limbo föralltid, och de kommer inte kunna vara med varandra ens i döden. Men om hon släpper honom förlorar hon honom. Han kommer försvinna i vilket fall, och Darina kommer ju behöva välja mellan att inte hjälpa honom och alltid bära med sig att det är hennes fel att de aldrig får vara med varandra, eller hjälpa honom och sedan veta att anledningen till att han inte längre är kvar på jorden är hon. Hur som helst - mycket bra och gripande bok. 4.5/5 :D

 


Kommentarer
Postat av: sofie

Vilken fin blogg du har! :) ♥

får verkligen tips på en massa böcker!

2011-08-31 @ 19:51:36
URL: http://sofiehulkko.blogg.se/
Postat av: Sofia - Mode, foto & personligt

tack! :D

2011-09-02 @ 23:10:32
URL: http://smnmode.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0