# Frestad - P.C och Kristine Cast

Till den 6:e och sista av de ännu utkommna böckerna i house of night-serien skall jaag nu skriva en recension. Som vanligt - läs inte recensionen om ni inte har läst de föregående böckerna (vilket ni borde göra!)
Vissa saker har rett upp sig, men kampen är allt annat än över. Den svarta ängeln Kalona och Neferet är inte besegrade. Kommer Zoey att kunna stå emot frestelsen när Kalona på alla sätt försöker locka henne till sig? Finns det en chans att han kan göra som Stark och välja den goda sidan istället?
Dessutom börjar det på allvar hända läskiga saker med Stevie Rae och hennes röda vampyrer nere i tunnlarna. Stevie Raes hemliga vänner har egna planer för framtiden. Tyvärr vill de inte att hon ska vara en del av den framtiden. 
Och Zoeys ständiga killproblem? Tja, en gör slut och en ... försvinner.
_____________________________________________________________________________
Som vanligt är boken gripande och nästan omöjlig att lägga ifrån sig. Jag väntar med spänning på nästa del, bränd!!! :D 5/5!

# Jagad - P.C och Kristine Cast

Jag har nu kommit fram till den 5:e boken i house of night- serien - Jagad. Som vanligt ber jag er som inte läst de föregående böckerna (vilket ni borde göra) att inte läsa recensionen innan ni gjort detta! :)

Välkommen till en ovanligt skrämmande vecka i vampyren Zoey Redbirds liv! 

Tänk dig att rektorn i din skola slår sig ihop med världens vackraste man. Tyvärr är han också gränslöst ond, något han visar sig ha gemensamt med din rektor. Och det är bara du som kan hindra dem från att ta över världen. Det är nu Zoeys vardag.

 

De goda nyheterna: Zoeys vänner hatar henne inte längre och Stevie Rae och de röda nykomlingarna är inte Neferets hemlighet längre. De dåliga nyheterna: Uråldrig ondska med ansikte av en ängel har släppts lös – det och andra hemskheter (vars ansikten är inte så änglalika). Mormor Redbird har hamnat i trubbel. Heath är i trubbel. Nattens hus är i trubbel. Okej, låt oss inse det - Zoeys hela värld är i knipa! Men när problemet kommer från en varelse som verkar vara skönhet personifierad, kommer världen tro det? Speciellt när det bara är en tonåring och en grupp missanpassade som verkligen förstår faran han för med sig. Kommer Zoey ha styrkan och visheten att avslöja sanningen?

Kalona är både ytterst skrämmande och ytterst attraktiv, helt förtrollande faktiskt. De flesta i Nattens hus blir fascinerade av honom, bara några få är skeptiska. Bland de skeptiska finns Zoey och hon upptäcker att det är svårt att övertyga de andra, bortsett från hennes lilla grupp av vänner.

En vill vara ihop med henne. Den andre vill döda henne. Zoey har det inte lätt. Hon är jagad av två onda varelser: vampyren Neferet och den svarta ängeln Kalona. Men de två har helt olika skäl att vilja fånga henne …


När vi kastas in i handlingen i Jagad, femte delen i House of Night-serien, har Zoey tvingats fly från Nattens hus tillsammans med sina vänner. Både Kalona och Zoeys gamla mentor Neferet är henne på spåren. Och samtidigt som hon vet att Kalona, den fallne ängeln med sina svarta vingar, är ond så kan hon inte låta bli att fascineras av honom. Han letar sig till och med in i hennes drömmar. Hur kan någon så vacker vara så ondskefull?

 

_________________________________________________________________________________________________

Jagad är faltiskt ovanligt seg för att vara house of night. Men den är dock fortfarande enormt bra, så den är abrolut värd att läsas! Liksom i de tidigare delarna är tempot högt och dramatiken stor, hela boken utspelar sig under bara ett par dagar. Det gäller verkligen för Zoey att ha en snabb hjärna, att hon vågar lita på sin magkänsla när förnuftet inte räcker och att hon har många, goda vänner som hjälper till. Det gäller också att inte ge upp för ondskan, att vilja göra rätt även när det är svårt. Men vad är rätt?

4/5 


# Svart ängel - P.C och Kristine Cast

Jag skall nu berätta om svart ängel, den 4e delen i house of night-serien. Som vanligt skall ni inte läsa ens recensionen utan att ha läst föregående böcker (som ni absolut borde göra!)
Livet SUGER verkligen när ens vänner är arga på en. Och det blir inte lättare av att man vet att man förtjänar att de tycker att man är en riktig skit. Fråga Zoey, hon har nämnligen blivit expert på ämnet.
Hon har på en veckas tid gått från att ha 3 pojkvänner ( vilket absolut är 2 för många) och en liten grupp på 4 vänner som litat på henne och stöttat henne, till att vara singel och utstött av sina vänner. Visst- hon hade hållit hemligheter för dem, men mestadels för deras eget bästa... förutom hennes kärleks-affär med vampyrläraren och hovpoeten Loren Blake, det var ju mest för hennes egen skull, men hon hade ju tänkt berätta för dem... så småning om.  Nu har hon bara sin katt Nala kvar. Livet suger verkligen!
Som tur ät verkar det som att iskalla haggan Afrodite börjar tina upp och Stevie-ray är tillbaka... så gott som.
Dessutom börjar en ny elev på skolan - James Stark. Snart vänds hela Zoeys värld uppochner igen... och hon som skulle hålla sig borta från killar ett långt tag framöver!
Men Stark är inte bara snygg, han har också en väldigt ovanlig gåva, och Neferet verkar misstänkt nöjd med att han har flyttats till hennes skola.
Han passar perfekt in i hennes planer. Målet med alla hennes förberedelser och listiga intriger stiger bokstavligt talat upp ur underjorden. 
Spring åt andra hållet fort som faan, Zoey!
Men Zoey lyssnar ju aldrig, och springer rakt in i problemen! Det är tur att hon har alla elementen och framför allt, gudinnan Nyx på sin sida!
_________________________________________________________________________________________
Som vanligt i denhär serien är den gripande och trollbindande!!! Det finns mysterier i alla hörn och kärlek vid varje dörr! Mystik, spänning, sorg och död... allt finns i P.C Cast och Kristin Cast's böcker!!! Klar 5/5 bok!!!

# Utvald - P.C och Kristine Cast

Del 3 i house of night Utvald. Som vanligt; läs inte recension utan att ha läst de föregående böckerna!

Välkommen in i Nattens hus och Zoey Redbirds vampyrvärld!

Zoeys värld är väldigt lik vår egen vardag: man går i skolan och hänger med kompisar. 
Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (ja, det är sant att de är sjukt snygga) och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden. 
En värld med mycket magi, kärlek och död!

Zoeys värld är helt uppochner! Mellan henne och hennes mentor och tidigare idol Neferet råder ett iskallt, mentalt krig. Neferet vet att Zoey skulle kunna avslöja hennes stora hemlighet för de andra vampyrerna. Men för att verkligen lyckas måste Zoey ha mer fakta ? vad är meningen med allt konstigt som plötsligt händer? 
Neferet manipulerar skickligt Zoeys vänner att vända sig mot henne. Den enda Zoey kan anförtro sig åt är lustigt nog hennes ärkefiende Afrodite (också känd som "Haggan från helvetet")!
Och så är det det här med Stevie Rae! Vad är hon egentligen? En vampyrzombie? Eller en riktigt ofräsch, känslokall fullblodsvampyr som inte bryr sig ett skit om hur man uppför sig i den moderna människo-vampyrvärlden, bara hon får dricka rejält med människoblod?

 

__________________________________________________________________________________________________

Som sagt, del 3 i house of night-serien. Återigen är den underbar och absolut värd att läsas! 5/5

 


# Sveket - P.C och Kristine Cast

Andra boken i house of night- serien sveket. Som vanligt råder jag er som inte läst den första boken att inte ens läsa denna recension innan du gjor det ( vilket du borde göra btw)
Det verkar som livet går ganska bra för Zoey Redbird. Hon är bofast i på House of Night, gör klart skolan och kommer till rätta med de stora krafterna vampyrgudinnan Nyx har gett henne. Hon har en pojkvän ... eller två. Bäst av allt, Zoey känner äntligen att hon har hittat någonstans där hon hör hemma. Sedan sker det otänkbara. 

Mänskliga tonåringar dödas, och alla bevis pekar på vampyrerna på Zoeys skola. Medan faror förföljer människor från Zoeys tidigare liv, börjar hon inse att krafterna som gjorde henne så unik också kan hota dem hon älskar. Sedan, när hon behöver sina nya vänner som mest, slår döden till mot House of Night. Zoey ställs inför ett svek som kan krossa hennes hjärta och äventyra hela hennes värld.
______________________________________________________________________________________
Denhär boken är bättre än 1:an och innehåller allt! Sorg, smärta, kärlek, mysterie och död... 5/5

# Vampyrens märke - P.C och Kristine Cast

Jag skall nu berätta om den första boken i house of night-serien; Vampyrens märke!
I spåren av Twilight-succén så följer vampyrer och ännu fler vampyrer. Här i vampyrens märke av P.C och Kristin Cast står Zoey Redbird i centrum. Ena dagen helt vanlig tonårstjej, andra dagen märkt som vampyr. Efter den stunden finns inte hennes vanliga liv kvar utan hon måste så fort som möjligt till skolan Nattens hus där hon under fyra år kommer att lära sig allt man behöver som vampyr. Och se sin kropp genomgå förvandlingen till en sådan, om kroppen klarar av det… Hon kan också dö, snabbt och plötsligt.
Hej då familj och normala bekymmer, hej blodtörst och nattliga riter, alltså.
När sextonåriga Zoey Redbird blir märkt som en ny vampyr hon måste gå med i House of Night skolan där hon kommer att träna på att bli en vuxen vampyr. Men det är bara om hon klarar sig igenom förändringen. Men Zoe är ingen vanlig nybörjare. Hon har valts för att vara speciell av gudinnan Nyx och upptäcker sina fantastiska nya befogenheter att trolla med elementen: jord, luft, eld, vatten och själ. När Zoey upptäcker att ledaren för Nattens Döttrar, skolans största elitgrupp, missbrukar sina Gudinnegivna gåvor, måste Zoey titta inom sig för att finna sitt öde – med lite hjälp från sina nya vampyrvänner.
____________________________________________________________________________________
Jag tycker att den var seg i början, men att den var värd att sega sig igen de första 5 kapitlerna för att sedan komma till det bra, som man kan jämföra med twilight på många sätt. Jag ger den första boken 4/5 :) Den är värd att läsas!

* House of night - P.C och Kristine Cast

Jag skall nu berätta om den andra serien som fångade mitt fulla intresse och mitt hjärta. Alla finns dock inte på svenska än, men de som kommit än sålänge är;
# Vampyrens märke
# Sveket
# Utvald
# Svart ängel
# Jagad
# Frestad
# Bränd
Trevlig läsning!!!

14 år till salu - Caroline Engvall

Jag hade egentligen tänkt skriva om den andra serien som fångat mitt hjärta efter twilight, men jag har precist läst ut en väldigt hemsk men ändå bra bok och tänkte recensera den när allt e ''färskt''
Jag vill inte minnas händerna, ögonen eller slagen.
Inte dimman och ångesten: Bundna händer. Trasiga flaskor och vassa
knivar.

Det här är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?
____________________________________________________________________________________
En mycket hemsk och skakande bok, om en sann historia. I boken finns det texter från Tessans ''äkta karraktär'' alltså hon som verkligen upplevt bokens handling, övergreppan och skadorna som männen orsakar henne. Boken handlar om hennes liv och om hur hon regelbundet ''straffar sig själv'' genom att sälja sin kropp. På samma sätt som alkoholister behöver alkohol och rökare behöver cigg, blir hon beroende av att sälja sig. Det är hennes sätt att dämpa ångesten och straffa sig för att hon ''är så äcklig''. Det värsta är nog att veta att det är en sann historia och att höra hennes egna ord. Trots att den är hemsk är den bra och får 4/5.

# The short second life of Bree Tanner - Stephenie Meyer

Jag vet att jag sa att så länge vi båda andas var den sista boken i twilight-serien, men detta är en kvickläst novell tillhörande eclipse. Den handlar om en karaktär som bara finns med i en kort stund i boken - Bree Tanner
Bree Tanner kan knappt minnas ett liv utan otäckt känsliga sinnen, övermänskliga reflexer och oövervinnelig styrka. Ett liv utan en obönhörlig törst efter blod... ett liv innan hon blev en vampyr.
Allt Bree känner till är livet med de andra nyfödda. En hård och osäker tillvaro där varje ögonblick kan vara ditt sista. Men så möter hon Diego, en annan nyfödd som är lika nyfiken som Bree på deras mystiska skapare. Vem är hon och varför har hon egentligen skapat dem?

I en ny spännande bok fylld av fara, mysterium och romantik berättar Stephenie Meyer den ödesdigra berättelsen om den nyfödda armén, från det att de förbereder sig för att anfalla Bella Swan och familjen Cullen ända till det förödande slutet.

Utdrag ur boken:
Det var hon - människan jag hade jagat för bara några minuter sedan. Doften hela mitt väsen hade riktat in sig på. Den söta, våta doften av det ljuvligaste blod jag någonsin hade spårat. Det känndes som om min munn och strupe började brinna.
Jag kämpade vilt för att bevara förnuftet - koncentrera mig på det faktum att Jasper bara väntade på att jag skulle flyga upp igen, så att han kunde döda mig - men bara en del av mig lyckades. Det känndes som om jag höll på att slita av mig själv på mitten när jag försökte hålla mig kvar nere på marken.

______________________________________________________________________________
Precis som de andra böckerna är den hjärtslitande och spännande, minst av allt blodfattig! Absolut värd att läsas!



# Breaking dawn - Stephenie Meyer

Jag skall nu efter lång tid fortsätta mina recensioner om the twilight-saga. Jag har kommit till den fjärde och sista boken i serien - breaking dawn, eller på svenska - så länge vi båda andas.
Som vanligt rekomenderar jag er att inte läsa recensionen om ni inte har läst de föregående böckerna!
Boken börjar med det lyckliga bröllopet mellan Bella och hennes Edward - vampyren. Det är inte ofta man får läsa om ett lyckligt par i kapitel efter kapitel, för det mesta tar ju sagan slut med “så levde de lyckliga i alla sina dagar”. Men en bok med 745 sidor om ett enbart lyckligt par går ju inte an och självklart händer något som gör att allt ställs mot sin spets. Den mest fruktade vampyrklanen av dem alla, Voltori, beger sig mot Bella och Edwards hem för att straffa dem för ett oförlåtligt brott. Och Voltoris är kända för att inte lyssna på några undanflykter. Jag kan inte berätta mer än så utan att avslöja för mycket, ni måste helt enkelt läsa själva.
___________________________________________________________________________________
Det var sorgligt att lägga ifrån sig boken när den sista sidan var slut. Jag rekomendera alla som kallar sig tjej att läsa de här böckerna. Nu börjar jakten på nästa bokserie som jag kan bli besatt i. Böckerna är, precis som vampyrer, smittsamma!!!

# Eclipse - Stephenie Meyer

Jag har nu kommit till den tredje boken i twilight-serien - Eclipse (också kännd som Ljudet av ditt hjärta på svenska) Återigen rekomenderar jag er som inte läst de föregående att inte läsa denhär recensionen innan ni läst de föregående böckerna, då ni i så fall kommer förstå exakt vad som kommer hända i dem.
Bella?

Edwards mjuka röst hördes bakom mig. Jag vände mig om och såg honom jogga uppför trappan, med vindrufsigt hår efter att ha sprungit. Han omfamnade mig genast, precis som på parkeringsplatsen, och kysste mig igen.

Kyssen skrämde mig. Den var för laddad och hans läppar pressades alltför hårt och desperat mot mina som om han var rädd att vår tid höll på att rinna ut.

En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt efter hämnd Bella befinner sig i åter igen fara.

Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och vänskapen med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar.
Men Bella har också ett annat val att göra valet mellan liv eller död. Men vad är vad?
_____________________________________________________________________________________________
Den bästa av böckerna hittils ! Den har en växlnde mijö hela boken igenom.  Helt klart värd att läsas!!! <3

# New Moon - Stephenie Meyer

Jag tänker nu fortsätta min recention om the twilight-saga. Jag har kommit fram till den andra boken, New Moon, också kännd som när jag hör din röst. Till er som inte läst den första rekomenderar jag att ni gör detta innan ni överhuvudtaget läser denna recension!
''Sluta genast, Bella''
Mina muskler frös till is. För det var inte jessicas röst som tillrättavisade mig den här gången. Det var en ursinnig röst, En välbekant röst, en underbar röst- Len som sammet, trots att den var så uppröd.

Det var HANS röst -jag var noga med att inte tänka hans namn- och det förvånade mig att ljudet av den inte slog omkull mig och fick mig att krypa ihop på Asfalten i plågad sorg. Men jag kände ingen smärta, Ingen alls.

I samma ögonblcik som jag hörde hans röst klarnade allt.
Bella firar sin födelsedag tillsammans med Edward och hans familj. Men firandet får ett minst sagt abrupt slut när Bella skär sig på en glasskärva och familjens ''yngsta'' vampyr inte kan lägga band på sina känslor utan kastar sig över henne. Händelsen får Edward att inse vilken fara han och hans familj utgör för Bella och han ser ingen annan utväg än att lämna henne. Bella sörjer Edward och dras djupare och djupare ner i en depression. En dag får hon se en av männen som Edward tvingades rädda henne ifrån. Utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen. Plötsligt hör hon Edwards röst inuti sitt huvud. Med orolig stämma varnar han henne och hon fylls av ett märkligt lugn. Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...
____________________________________________________________________________________________
Denhär boken tycker jag inte är lika bra som den första, men den är fortfarande trollbindande och underbar att läsa. Rekomenderas högt!

# Twilight - Stephenie Meyer

Den första boken jag tänker skriva om, är den första boken som riktigt gjorde mig besatt och beroende av att fortsätta läsa. Hade det inte varit för denna underbara bok, hade jag inte upptäckt magin i att läsa om olika karaktärer, i olika miljöer överallt omkring i världen, eller världen utanför. Jag pratar förståss om min första bok-kärlek Twilight!

Till er som inte visste det så heter boken om jag kunde drömma på svenska :P

Boken handlar om Isabella Swan ( senare kännd som Bella, som hon föredrar att kalla sig) som flyttar från sin mamma i Phoenix till sin pappa i Forks, Washington, en enormt liten stad med bara 3200 invånare. För henne spelade det ingen roll om vart hon bodde i Forks (Där det så gott som aldrig var sol), utan hon trodde att det bara skulle handla om grader i helvetet. Men så träffar hon den snygge och mystiske Edward, och hela hennes värld vänds uppochner, då hon förstår att världen är mycket mystiskare och mörkare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Det första tecknet är då hon börjar drömma om denne mystiske Edward Cullen. Hennes kännslor för honom är blandad förundran, irritation och, trots dessa föregående, beundran. Han verkar vara olika personer från dag till dag. Ibland är han trevlig och försöker lära känna henne. Sedan kommer det dagar som han slänger ur sig underliga saker, när han försöker undvika henne och prata om att de inte borde vara vänner. När vintern och halkan kommer är Bella påväg att bli påkörd av en bil, när Edward (med omänsklig hastighet) slänger sig framför henne och räddar hennes liv. Underligast av allt var att han inte fick så mycket som en skråma. Efter olyckan blir Bella genast mer observant,  och märker snart att det finns mer att veta om Edward än vad vardagen har att erbjuda. Men även när Bella får reda på Edwards och familjen Cullens mörka hemlighet och hennes liv sätts i fara, vet hon bara 3 saker. 1. Edward var en vampyr. 2.Det fanns en del av honom, och hon visste inte hur stor den delen var, som törstade efter hennes blod. Och 3... Hon var onekerligt och oåterkalleligt förälskar i honom...
______________________________________________________________________________________________
Skulle jag betygsätta boken skulle jag ge den en klar 5/5 recention. En stor succe-roman om kärlek,spänning, fara och inte minns nervkittlande. Rekomenderas högt till er som inte läst den!!!




Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till tonårsbokentipsen !

Här kommer jag att skriva lite om böcker som jag har läst och vad jag tycker om dem osv.

Jag vill också gärna ha tips på böcker som jag borde läsa, så om ni har några bra böcker vill jag gärna veta det.

Lämna boktips, frågor, åsikter och annat antingen som en kommentar eller via mail:

[email protected]

Hoppas ni kommer att gilla min blogg, komentera och följa mig här!


P.S

Alla kommentarer uppskattas! :D




RSS 2.0