# Jagad - P.C och Kristine Cast

Jag har nu kommit fram till den 5:e boken i house of night- serien - Jagad. Som vanligt ber jag er som inte läst de föregående böckerna (vilket ni borde göra) att inte läsa recensionen innan ni gjort detta! :)

Välkommen till en ovanligt skrämmande vecka i vampyren Zoey Redbirds liv! 

Tänk dig att rektorn i din skola slår sig ihop med världens vackraste man. Tyvärr är han också gränslöst ond, något han visar sig ha gemensamt med din rektor. Och det är bara du som kan hindra dem från att ta över världen. Det är nu Zoeys vardag.

 

De goda nyheterna: Zoeys vänner hatar henne inte längre och Stevie Rae och de röda nykomlingarna är inte Neferets hemlighet längre. De dåliga nyheterna: Uråldrig ondska med ansikte av en ängel har släppts lös – det och andra hemskheter (vars ansikten är inte så änglalika). Mormor Redbird har hamnat i trubbel. Heath är i trubbel. Nattens hus är i trubbel. Okej, låt oss inse det - Zoeys hela värld är i knipa! Men när problemet kommer från en varelse som verkar vara skönhet personifierad, kommer världen tro det? Speciellt när det bara är en tonåring och en grupp missanpassade som verkligen förstår faran han för med sig. Kommer Zoey ha styrkan och visheten att avslöja sanningen?

Kalona är både ytterst skrämmande och ytterst attraktiv, helt förtrollande faktiskt. De flesta i Nattens hus blir fascinerade av honom, bara några få är skeptiska. Bland de skeptiska finns Zoey och hon upptäcker att det är svårt att övertyga de andra, bortsett från hennes lilla grupp av vänner.

En vill vara ihop med henne. Den andre vill döda henne. Zoey har det inte lätt. Hon är jagad av två onda varelser: vampyren Neferet och den svarta ängeln Kalona. Men de två har helt olika skäl att vilja fånga henne …


När vi kastas in i handlingen i Jagad, femte delen i House of Night-serien, har Zoey tvingats fly från Nattens hus tillsammans med sina vänner. Både Kalona och Zoeys gamla mentor Neferet är henne på spåren. Och samtidigt som hon vet att Kalona, den fallne ängeln med sina svarta vingar, är ond så kan hon inte låta bli att fascineras av honom. Han letar sig till och med in i hennes drömmar. Hur kan någon så vacker vara så ondskefull?

 

_________________________________________________________________________________________________

Jagad är faltiskt ovanligt seg för att vara house of night. Men den är dock fortfarande enormt bra, så den är abrolut värd att läsas! Liksom i de tidigare delarna är tempot högt och dramatiken stor, hela boken utspelar sig under bara ett par dagar. Det gäller verkligen för Zoey att ha en snabb hjärna, att hon vågar lita på sin magkänsla när förnuftet inte räcker och att hon har många, goda vänner som hjälper till. Det gäller också att inte ge upp för ondskan, att vilja göra rätt även när det är svårt. Men vad är rätt?

4/5 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0