# Vampyrens märke - P.C och Kristine Cast

Jag skall nu berätta om den första boken i house of night-serien; Vampyrens märke!
I spåren av Twilight-succén så följer vampyrer och ännu fler vampyrer. Här i vampyrens märke av P.C och Kristin Cast står Zoey Redbird i centrum. Ena dagen helt vanlig tonårstjej, andra dagen märkt som vampyr. Efter den stunden finns inte hennes vanliga liv kvar utan hon måste så fort som möjligt till skolan Nattens hus där hon under fyra år kommer att lära sig allt man behöver som vampyr. Och se sin kropp genomgå förvandlingen till en sådan, om kroppen klarar av det… Hon kan också dö, snabbt och plötsligt.
Hej då familj och normala bekymmer, hej blodtörst och nattliga riter, alltså.
När sextonåriga Zoey Redbird blir märkt som en ny vampyr hon måste gå med i House of Night skolan där hon kommer att träna på att bli en vuxen vampyr. Men det är bara om hon klarar sig igenom förändringen. Men Zoe är ingen vanlig nybörjare. Hon har valts för att vara speciell av gudinnan Nyx och upptäcker sina fantastiska nya befogenheter att trolla med elementen: jord, luft, eld, vatten och själ. När Zoey upptäcker att ledaren för Nattens Döttrar, skolans största elitgrupp, missbrukar sina Gudinnegivna gåvor, måste Zoey titta inom sig för att finna sitt öde – med lite hjälp från sina nya vampyrvänner.
____________________________________________________________________________________
Jag tycker att den var seg i början, men att den var värd att sega sig igen de första 5 kapitlerna för att sedan komma till det bra, som man kan jämföra med twilight på många sätt. Jag ger den första boken 4/5 :) Den är värd att läsas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0