# Fruset blod - Rachelle Mead

Har nu kommit till den 2:a delen i vampire academy-serien; Fruset blod. Har ni inte läst ''Törst'' (första delen i serien) så råder jag er att inte läsa denna recension...

Livet på high school med vanliga ingredienser som skvaller, intriger, svartsjuka, förälskelser och passioner. Samtidigt en berättelse om kamp på liv och död, om dolda faror och dödliga svek.

 

Det pågår ett evigt krig mellan moroi, de dödliga vampyrerna som står på det godas sida, och strigoi, odödliga vampyrer som får sin styrka genom att dricka moroiblod. 
Rose är dhampir, en halvvampyr med uppgift att skydda moroi, och hon och hennes mentor Dimitri hittar en hel moroi-familj som massakrerats av strigoi. 
Upptäckten försätter S:t Vladimirs Academy i högsta beredskap.  Skolledningen bestämmer sig för att låta både eleverna och deras familjer söka skydd i en exklusiv sportstuga stor nog att rymma dem allihop. Här ska de kunna fira jul utan att hotas av strigoi.
Men inte ens här är de i säkerhet. Deras liv är i fara, hela skolan är i fara, och Rose och hennes moroivän Lissa står inför större utmaningar än de någonsin kunnat föreställa sig.

Rose ska gå igenom ett lämplighetstest för beskyddare. Testet ska ske hemma hos en beskyddare utanför skolområdet. Och det är bara hon och hennes intruktör, Dimitri, som ska åka! Och resan tar fem timmar!

All glädje och förväntan inför testet försvinner dock så snart de når resans mål. Det är något som är väldig fel i det ensligt belägna huset ... 

Det Rose och Dimitri upptäcker försätter S:t Vladimirs skola i högsta beredskap. Eleverna och deras familjer evakueras till en lyxig och avlägsen skidort för att kunna fira en säker och strigoi-fri jul tillsammans. 

Men det blir tyvärr inte så många mysiga skidturer för Rose: Dimitri är väldigt intresserad av en annan kvinna, Lissa måste uppföra sig ordentligt och Roses vän Mason försöker visa hur mycket han gillar henne. Tyvärr vill Mason också imponera på Rose och det är början till en fullständig, iskall katastrof för alla inblandade...
_________________________________________________________________________________________--
Dethär är vad jag menade med att det är värt att kämpa sig igenom den första boken! En mycket fängslande bok med spänning,romantik,smärta och - framför allt - död! 5/5!!! :D <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0